Odpůrcům Miloše Zemana stručně na vysvětlenou

Již za několik dní si budou odpůrci Miloše Zemana klást otázku, jak je možné, že již v prvním kole získal současný prezident tolik hlasů. Dost možná i více jak 50%. Budou si trhat vlasy z hlavy, se kterou budou zároveň kroutit.

Kroutit a říkat si „To nechápu.“ Ty samé hlavy si pak budou zavařovat přemýšlením, jak se to jen mohlo stát, a kde že se stala chyba. Chyba se však nestala nikde. Miloš Zeman je jednoduše splněním českého snu. Něčeho, co má svůj předobraz ve Spojených státech, kde se mu říká American Dream. Je to víra v ideu, že každý může pomocí tvrdé práce, chytrosti a odvahy dosáhnout výrazného společenského vzestupu a zbohatnutí. Takzvaně z poslíčka milionářem.

Český sen je tomu podobný a běžní lidé si do Miloše Zemena projektují své vlastní touhy, nesplněná přání a představy o úspěchu. Miloš Zeman je pro ně vzorem a hrdinou. Je naplněním jejich snu, že i obyčejný člověk, který se jen opíjí, žvaní, mluví sprostě a lže, může uspět a stát se hlavou státu. Takzvaně z hulváta prezidentem je to, co je žene k urnám.

Autor: Jindřich Bartovanec Havlík | pondělí 8.1.2018 9:10 | karma článku: 31,50 | přečteno: 2354x