Pride – útok na tradiční rodinu

Pride – týdenní festival LGBT – znovu otevřel otázku tradiční rodiny. A v podstatě ji otevřel sám Ústavní soud, který nedávno uznal, že dítě může mít za rodiče dva muže.

Ostatně, na tom není z pohledu křesťanské věrouky nic zvláštního, neb Ježíš měl také dva táty.

Co je na tom všem pozoruhodné, je ale diskuse, že stejnopohlavní páry ohrožují tradiční rodinu. Dokonce touží po jejím rozbití - jak kdosi napsal. Coby milovník tradic, a zvláště těch českých, bych proto rád věděl, co to ta tradiční rodina vlastně je. Jsem z toho totiž mírně zmatený.

Podívám-li se dnes kolem sebe, většina rodin je rozvedených. Děti pendlují od jednoho rodiče k druhému. Ti je rozmazlují a dárky si kupují jejich pozornost. Dítě se nezřídka stává nástrojem pomsty a matka je prostřednictvím otce líčena jako „kráva“ a otec to dostává zpět v podobě nálepky „debila“ co platí pozdě alimenty. Je toto tradiční rodina?

Nebo je tradiční rodina ta, ve které vyrůstaly děti za socialismu? Rodiče je brzy ráno strčili do jeslí a školek, kde je po práci vyzvedli a výchovu nechávali na socialistických pedagozích, kteří z nich dělali malé jiskry a pionýry. Byla toto tradiční rodina?

Pokud ne, je tradiční rodina ukryta v dětství našich prarodičů? Generace, která svým rodičům vykala, líbala jim ruce a dětem vybírala jejich nastávající manžely a manželky? Byla toto tradiční rodina, kde sňatky byly předem domluveny a mladí si jen výjimečně mohli vzít toho, koho měli rádi?

Či je podoba tradiční rodiny ještě o generaci dál. V době, kde ženy neměly žádná práva, poslušně plnily příkazy svých mužů a výprask řemenem byl běžným výchovným prostředkem?

Přiznám se, že sám nevím.  Jediné, co jsem z plamenných slov na obranu instituce tradiční rodiny pochytil, bylo, že jeden z rodičů musí mít penis a druhý vagínu. Obávám se, aby to nebylo málo.

Pro děti není podstatné, jestli je vychovávají dva muži, dvě ženy nebo smíšený pár. Děti potřebují vyrůstat v podnětném prostředí, kde se budou cítit bezpečné, milované a nebudou strádat. V prostředí, které je nebude vychovávat k nenávisti a opovrhování druhými. V prostředí, kde jim budou vštěpována základní pravidla slušnosti, tolerance a nepokřivený žebříček hodnot. V prostředí, kde na ně nebudou kladeny přehnané nároky, nebudou rozmazlovány a nebude jim ničen charakter. Z toho udělejme základ tradiční rodiny. Nikoli z toho, že jeden rodič nosí sukni a druhý kalhoty.

Autor: Jindřich Bartovanec Havlík | pátek 4.8.2017 12:52 | karma článku: 40,64 | přečteno: 7982x